GÄSTGIVAREGÅRD KONFERENS Hotell Restaurang Välkomna till Staffanstorps . .
 

Att bygga ett koncept

Snart firar vårt hotell 1-årsjubileum och det är roligt att göra en liten tillbakablick.


Att få förmånen att inreda ett helt hotell var en fantastisk utmaning och glädje för mig själv och Alejandra Mårtensson.

Men innan vi kunde börja engagerade hela familjen sig i att vi behövde binda samman verksamheterna på något vis så att det inte blev ett nybyggt hotell och ett gammalt anrikt Gästis från 1880, utan EN enhet.

Efter många och långa kvällar bestämd vi oss för att döpa rummen efter gamla yrken från åren 1850-1950. Yrken som funnits i Staffanstorp med omnejd och så småningom växte valet av yrken fram och ni kära gäster bidrog också med värdefulla tips.

På så sätt kände vi att vi kunde väva samman verksamheterna.Men ”vem” skulle bo var? För oss var det viktigt att inte någon yrkeskategori missgynnades utan att alla hade samma status. Vi utgick då från de verksamheter som har hjälpt Staffanstorp att växa fram – Gästis, Järnvägen och Sockerbruket vilket vi också döpte de olika våningsplanen till. Sedan valde vi tillhörigheter på karaktärerna som fick bo där vi tyckte att de mest hörde hemma.

Så låt historiens vingslag omfamna dej när du kommer till vårt vackra och mysiga hotell som öppnades den 1 maj 2021. Varmt välkommen <3