GÄSTGIVAREGÅRD KONFERENS Hotell Restaurang Välkomna till Staffanstorps . .
 

GULD OCH GRÖNA SKOGARNyss hörde jag Hasse Anderssons glada och medryckande låt ”Guld och gröna skogar” och kom osökt att tänka på de fester som brukade hållas i Gästis trädgård, särskilt texten ”Spelemännen spelade som elden vore lös. Pågarna från Sjöbo de svingade varsin tös.”

Med midsommar som står för dörren och firas på Gästis känns det lite roligt att anknyta till hur det var i tädgården förr i tiden.

Fester och danstillställningar var i många årtionden den stora händelsen här på orten. Det var ofta fester och sammankomster på fredagar och lördagar som började på idrottsplatsen och avslutades på Gästis.

BK Aktiv och GIF byggde en egen dansbana som monterades upp till deras gemensamma fester i Gästisträdgården. Denna dansbana hyrdes senare även ut till andra föreningar.Det fanns två ingångar till dansbanan, en mellan stallet och gästis där man ställde upp ett skjul där man sålde lotter till tombolan och en vid slutet av Hotellvägen där man ställde upp en vacker port av smide.När killar från kringliggande orter dök upp och kastade närgångna blickar på ”himmatöserna” hängde smockan i luften. Det sägs att en kamikazepilot på stridsuppdrag kunde känna sig tryggare än dessa närgångna killar.