GÄSTGIVAREGÅRD KONFERENS Hotell Restaurang Välkomna till Staffanstorps . .
 

Ljuvliga Alsace

Nu på hösten, lagom till vinskörden, är det underbart att resa runt i tex. Alsace, där vi nyligen varit.

En kavalkad av mysiga byar med vackra korsvirkeshus och blomstrande balkonglådor, storkar & storkbon, härliga pensionat och alltifrån små familjära vingårdar som vi personligen föredrar, till de större, mera välkända vinmakarna.

               

På sex dagar hinner du att se och uppleva väldigt mycket.

Vi besökte platser med en blodig & gripande historia som t.ex. Musée du Viel Armand i Wattviller och ett krigsmuseum får 2:a världskriget nära Kintzenheim men också väldigt natursköna platser som le Grand Ballon i Willer-sur-Thur & färdades över bergen på ”Route des Crètes”.

Ett mejeri som tillverkar den goda Munsterosten besöktes och naturligtvis också olika vinproducenter. Vi hälsade på Domaine Gruss i den sagolikt vackra byn Eguisheim och testade fantastiskt goda viner, liksom den lite mindre vinproducenten Raymond Renck där vi satt ute i vineriet, provsmakade underbara viner och gick runt på odlingarna och fick insupa atmosfären där. Hos Karl Pfaffmann i Walsheim provade vi också flera av deras viner. Många av dessa viner serverar vi hos oss på Gästis, så det var extra roligt att få komma dit och hälsa på.

Sista dagen vandrade i i Weinlagen Wanderung Hiesige Bergenstrasse där vi, försedda med glas hängande i läderremmar, provade viner under vandringen samtidigt som vi njöt av den otroligt vackra utsikten och själva vandringen.

Till Alsace ska du åka för att njuta av de friska härliga Alsacevinerna, de små personliga vinproducenterna, de charmiga och idylliska små byarna, läckra anrättningar och den vidunderliga utsikten i bergsbyarna.

Vi reste med Helena Thimansson, Thimans viner. De anordnar personliga och charmiga vinresor som kan skräddarsys i små grupper där du har möjlighet att få dina egna önskemål tillgodosedda. Det är också via dem vi köper en stor del av Gästis goda viner. Helena är utbildad reseledare & somelier.

En charmigare och roligare reseledare hittar man nog inte!