GÄSTGIVAREGÅRD KONFERENS Hotell Restaurang Välkomna till Staffanstorps . .
 

Nu har vi ljus här i vårt hus, julen är kommen…

Nu har vi bråda dagar i den gamla Gästgivaregården!

 

Gåsen hann bara dukas av så var det dags att börja julpynta på måndagen.

 

Massor av blommor, mjukene, buxbomkransar, mossa och andra växter har hämtats av min svägerska, Anita som har ett förflutet som florist. Kartonger har burits upp från källaren, proppfyllda med adventsljustakar, tomtar, julgranskulor och mycket annat spännande!

Som vanligt är hela familjen engagerade. Vår son Wictor har varit ute i Trullstorps nygård och huggit 4 vackra granar som pryder såväl uteplats, entrésida som salen.

 

Det är kort tid att på bara fyra dagar hinna pynta ett så stort hus. Vi kan visserligen börja tidigt på morgon men måste göra uppehåll mellan 11:30-14:30 när lunchen serveras.

Torsdag och fredag är det kvällsöppet så då måste  pausa.

 

Omhängen till julbordet och sidenband ska strykas, ljusstakarna ska fås igång igen efter sommarvilan och där fick vår son Fredrik rycka in och göra en insats.

Jonas som jobbar på ett av våra andra företag och är utbildad finsnickare fick plötsligt i uppdrag att göra snapsbrickor som nu är en av årets roliga nyheter för att testa någon av alla våra hemmalagade snapsar.

 

Samtidigt jobbar köket i sitt anletes svett med att få alla komponenter klara till julbordet; jaga och röka vilt, göra patéer, rulla köttbullar och lägga in alla de olika sillsorterna medan Jimmy gjort åtskilliga hemkryddade tomtesnapsar och även kompletterat det övriga utbudet av hemmakryddat. Redan nu står nästa års tomtsnaps på bardisken…

         

Men, när man då står där på julbordspremiären och ser hela huset glittra och fyllas med gäster och förföriska dofter från köket då känns det bara helt underbart trots att man avslutat pyntet en halvtimme innan och bara hunnit hem och vända i duschen och byta skepnad.

För nu har julen kommit till vår kära Gästgivaregård och julen varar, om än inte till påska, så till och med den 22 december.

Men du som vill komma Gästis och hälsa på oss och hellre äta à la carte är lika välkommen för det serveras jämsides.