GÄSTGIVAREGÅRD KONFERENS Hotell Restaurang Välkomna till Staffanstorps . .
 

Njutningsfull

Njutningsfull

A la carte

Vår À la carte skall upplevas som en avspegling av säsongen. Våra kockar har låtit höstens goda inspirera till menyn.

Välkommen till bords önskar Marcus Hester – kökschef med personal

À la carte serveras torsdag – söndag på Gästgivaregården. Se öppettider

 

BARNMENY

Visste du att vi har en egen meny för barn? Se menyn!


BOKA BORD

Tryck på länken nedan för att boka online för upp t.om. 9 personer. Går önskat datum inte att välja, prova att ringa eller maila oss istället. Du kan tidigast boka till dagen efter.


 

 

HÖSTMENY

Varje månad presenterar vi en särskilt komponerad flerrätters meny med säsongens bästa råvaror!

 

FÖRRÄTT

Friterad tupprillette, svampkräm, riven tryffelpecorino, svartkål, myltade havtorn

VARMRÄTT

Mjukbakad vildsvinskarré, potatis- & rotselleripuré, rödvinsjuice, rödbetskompott med valnötter, picklad gulbeta, körvel- & mikroskottssallad

DESSERT

Citrusbrûlée, syltade hjortron, vit chokladganache, pistagenötter, skogsflarn

3 rätter 595KR

 

VINPAKET

Våra sommelierer har satt ihop ett fantastiskt vinpaket till månadens 3-rätters meny!

450kr

 

FÖRRÄTTER

 

SALT & HAV

Gästis Skagen på handpillade räkor, serveras med våffla, gurka, havsrom, citron, örtsallad & örtolja

155kr

 

KRÄMIGT & TRYFFEL

Buffelmozzarella, tomater, gremolata på basilika, skånsk tryffelsalami, friterat ströbröd, örter från Kabbarp

145kr

 

MÅNADENS FÖRRÄTT

Friterad tupprillette, svampkräm, riven tryffelpecorino, svartkål, myltade havtorn

155kr

 

FRÅN SLAKTAREN

 

KVÄLLENS PREMIUMKÖTT

Mango- & svartvinbärschutney, chili & körvel, bönor & primörer, portvinssås, friterad potatis, örter från Kabbarp

365kr

 

FRÅN HAVET

 

RÖDINGFILÉ

Beurre blanc, gräslök, rostad mandel, primörer, krassesallad , potatis med dill, körvelolja

295kr

 


MÅNADENS VARMRÄTT

Mjukbakad vildsvinskarré, potatis- & rotselleripuré, rödvinsjuice, rödbetskompott med valnötter, picklad gulbeta, körvel- & mikroskottssallad

325kr


 

GRÖNT

 

LOKALT & NÄRODLAT

Pinsa på semolinamjöl med betor, getost, honung från Saffranstorp, kastanjer, krasse

235kr

 

VÅRA KLASSIKER

 

GÄSTIS ÄGGAKAGA

Äggakaga med stekt fläsk & rårörda lingon

245kr

 

ÄGGAKAGSUTMANINGEN

Fråga din servitör gällande reglerna

350kr / 0kr

 

GÄSTIS RÄKMACKA

Handpillade räkor, majonnäs, ägg från frigående höns, primörer, bröd bakat på skånskt vetemjöl från Ramlösa

265kr

 

GÄSTIS PYTT

Serveras med syrade betor från Fjälkinge, ägg från frigående höns, lingon- & vitlökssmör, rödvinsås

215kr

 

STUVADE MAKARONER

Stekt falukorv, chorizoemulsion, senap, gurka, friterad lök och rotfrukter, stekt fläsk

225kr

 

DESSERTER

 

SÖTT & KRISPIGT

Blåbärsparfait, vaniljsmulor, jordnötsganache, svartvinbärssås

135kr

 

MÅNADENS DESSERT

Citrusbrûlée, syltade hjortron, vit chokladganache, pistagenötter, skogsflarn

145kr

 

VECKANS GLASS

Veckans sorbet eller glass med chokladgarnityr

75kr

 

PRALIN

Handgjorda chokladpraliner från Bergklint, Staffanstorp

25kr /st

 

gås, gåsaboor, gåsamidda, gåsamiddag, gåsamidda, tradition

BARNMENY

 

FÖRRÄTT

 

OSTGRATINERAT BRÖD

Ostgratinerat bröd med gurkstavar

55kr

 

VARMRÄTTER

 

KÖTTBULLAR

Köttbullar med gräddsås, rårörda lingon och kvällens potatisgarnityr

85kr

 

MINI-ÄGGAKAGA

Liten äggakaga med fläsk och rårörda lingon

95kr

 

DESSERTER

 

GLASS

Glass med chokladsås

55kr

 

PANNKAKOR

Pannkakor med glass, hemkokt sylt och chokladsås

85kr

 

Samtliga förrätter och varmrätter i övriga menyer kan fås som barnportioner till reducerat pris.

 



Läs mer  

Menyer