GÄSTGIVAREGÅRD KONFERENS Hotell Restaurang Välkomna till Staffanstorps . .
 

Njutningsfull

Njutningsfull

A la carte

Vår À la carte skall upplevas som en avspegling av säsongen. Våra kockar har låtit vårens goda inspirera till menyn.

Välkommen till bords önskar Marcus Hester – kökschef med personal

À la carte serveras torsdag – söndag på Gästgivaregården. Se öppettider

 

BARNMENY

Visste du att vi har en egen meny för barn? Se menyn!


BOKA BORD

Tryck på länken nedan för att boka online för upp t.om. 9 personer. Går önskat datum inte att välja, prova att ringa eller maila oss istället. Du kan tidigast boka till dagen efter.


 

 

MÅNADENS 3-RÄTTERS

Varje månad presenterar vi en särskilt komponerad flerrätters meny med säsongens bästa råvaror!

 

FÖRRÄTT

Rödbetstartar, kräm på Gruyere, örtsallad från Kabbarp, salt pistagenöt, rostad surdeg, kallpressad rapsolja från Hammenhög

VARMRÄTT

Högrevskärna brässerat med fermenterad sojaböna, ponzusås, potatispuré, mandelpotatischips, skånsk Granaost, bakat Ingrid-Marie äpple

DESSERT

Rostad mandelglass, mjuk sockerkaka smaksatt med yuzu, havre rostat med honung från Saffranstorp, inkokta äpplen, pannacotta smaksatt med skånsk Pommeau från Skånska spritfabriken

3 rätter 595KR

 

VINPAKET

Våra sommelierer har satt ihop ett fantastiskt vinpaket till månadens 3-rätters meny!

450kr

 

FÖRRÄTTER

 

SALT & HAV

Gästis Skagen på handpillade räkor, gurka, havsrom, örtsallad, hetolja

155kr

 

CARPACCIO PÅ OXE

Serveras med tryffelaioli, skånsk Granaost, senapskål, svartpeppar, olivolja, solrosfrön

195kr

 

MÅNADENS FÖRRÄTT

Rödbetstartar, kräm på Gruyere, örtsallad från Kabbarp, salt pistagenöt, rostad surdeg, kallpressad rapsolja från Hammenhög

155kr

 

VÅRA KLASSIKER

 

GÄSTIS ÄGGAKAGA

Äggakaga med stekt fläsk & rårörda lingon

245kr

 

ÄGGAKAGSUTMANINGEN

Fråga din servitör gällande reglerna

350kr / 0kr

 

FLÄSK & LÖK

Stekt fläsk med löksås, rårörda lingon, friterad kål, bakat äpple, potatisgarnityr

235kr

 

GÄSTIS PYTT

Serveras med syrade betor från Fjälkinge, ägg från frigående höns, lingon- & vitlökssmör, rödvinsås

195kr

 

FRÅN SLAKTAREN

 

SKÅNSK RYGGBIFF

Med dagens primörer, pommes Anna, krispig grönkål, rödvinssås, ramslöksemulsion, skott från Höllviken

365kr

MÅNADENS VARMRÄTT

Högrevskärna brässerat med fermenterad sojaböna, ponzusås, potatispuré, mandelpotatischips, skånsk Granaost, bakat Ingrid-Marie äpple

315kr

 

FRÅN HAVET

 

TORSKFILÉ

Syrad kål, örtolja, brynt Sandefjordsås, krispig svartrot, peppriga örter, potatisgarnityr

285kr

 

GRÖNT

 

KRÄMIGT & SKOGIGT

Krämig svamprisotto med lagrad vesterhavsost från Danmark, rostad mandel, rårörda lingon, rostad kål, örtig olja och kryddiga örter

235kr

 

SÖTT / SYRLIGT EFTER MATEN

 

SÖTT & KRISPIGT

Bränd brûlée på ljus choklad, yuzumousse, chokladganache, bär, hyvlad choklad

135kr

 

MÅNADENS DESSERT

Rostad mandelglass, mjuk sockerkaka smaksatt med yuzu, havre rostat med honung från Saffranstorp, inkokta äpplen, pannacotta smaksatt med skånsk Pommeau från Skånska spritfabriken

145kr

 

VECKANS GLASS

Veckans sorbet eller glass med chokladgarnityr

75kr

 

PRALIN

Handgjorda chokladpraliner från Bergklint, Staffanstorp

25kr /st

 

gås, gåsaboor, gåsamidda, gåsamiddag, gåsamidda, tradition

BARNMENY

 

FÖRRÄTT

 

OSTGRATINERAT BRÖD

Ostgratinerat bröd med gurkstavar

55kr

 

VARMRÄTTER

 

KÖTTBULLAR

Köttbullar med gräddsås, rårörda lingon och kvällens potatisgarnityr

85kr

 

MINI-ÄGGAKAGA

Liten äggakaga med fläsk och rårörda lingon

95kr

 

DESSERTER

 

GLASS

Glass med chokladsås

55kr

 

PANNKAKOR

Pannkakor med glass, hemkokt sylt och chokladsås

85kr

 

Samtliga förrätter och varmrätter i övriga menyer kan fås som barnportioner till reducerat pris.

 



Läs mer  

Menyer