GÄSTGIVAREGÅRD KONFERENS Hotell Restaurang Välkomna till Staffanstorps . .
 

Sommar och saftrecept!

Hej!

Här sitter jag i den nedgående solens glans och blickar ut över hundkex, lupiner och röda stugor!

Midsommar står för dörren!

På Gästis serverar vi ju en traditionell midsommarbuffé och vi är väl många som med glädje äter matjessill, nypotatis och jordgubbar en stor del av sommaren. Så gott, enkelt och lättlagat! Nyttig smalmat helt enkelt.

Adam som är krögare på Gästis, och vår son, kommer gärna hem till sin barndoms trädgård och plockar fläderblom som används i restaurangen; i drinkar och till fräscha somriga desserter såsom sorbeter och parfaiter. Mums så gott!

Så här inför sommaren passar vi på att bjuda på vår köksmästare, Marcus Hesters, goda sommarsaft:

Ingredienser:

  • 2 kg rabarber oskalade delade i cm. stora bitar
  • 10 fläderblomsklasar, eller fler
  • 2 citroner
  • 25 g citronsyra
  • 2 lit vatten
  • 700 g socker
  • 1 dl honung

Så här gör du:

Koka upp vattnet och häll det över delade rabarber, ansade fläderblomsklasar och citronsyra.

Låt det dra i 48 timmar, sila och koka upp i 5 min. Skumma saften. Tillsätt socker & honung och rör tills socker och honung löst sig. Smaka av så den blir lagom söt för just din smak.

NJUT!

Och trevlig midsommar till er allihopa