GÄSTGIVAREGÅRD KONFERENS Hotell Restaurang Välkomna till Staffanstorps . .
 

Vem bor här?

I rum 108 hittar du en person som hade ett vanligt yrke förr. En person som levde ett kringflackande liv och sålde tjänster!

Här i Staffanstorp har vi haft en välkänd sådan. Han cyklade ofta genom samhället i trasiga kläde och satte sig utanför Konsum och drack sin öl.
Han var duktig på sitt jobb och anlitades då och då av folk, men nåde den som försökte sig på att pruta.

 


Hans namn var Carl Johansson och han blev riktigt känd när fotografen Mikael Kristersson gjorde en dokumentär om honom.

 


Myndigheterna ville ge honom tak över huvudet och installerade honom i ett hus som kallades Amerikahuset.
Carl som föredrog att sova ute i det fria på somrarna och i böndernas lador om vintrarna hade svårt att finna sig till rätta i huset.
Men en dag beslutade han sig för att göra fint, köpte tapet och satte upp hela rullen vertikalt-över fönster och dörrar. Sedan löste han problemet med att ta sig ut genom att skära upp öppningar för fönster och dörrar. När ryktet spred sig vallfärdade nyfikna bybor dit för att titta, varpå Carl ilsknade till och kastade tomflaskor mot dem genom det oöppnade fönstret.


Han trivdes bäst ute i det fria och längtade efter friheten och återgick till sitt sätt att leva och dog senare i en hjärtattack där ute där han kände sig hemma.


Vilket yrke hade han?

Som kuriosa kan ju nämnas att ”Vem bor här” nyligen sändes från Staffanstorp och Gamla Posten som ligger nära både hotellet och Gästis <3