GÄSTGIVAREGÅRD KONFERENS Hotell Restaurang Välkomna till Staffanstorps . .
 

Wine and Dine – AW för livsnjutare

I fredags lanserade Gästis ett helt nytt koncept som främst riktar sig till vinintresserade gäster.

Naturligtvis var maken och jag jättenyfikna och beslutade oss för att testa det.

En grådaskig fredagskväll kom vi således in på Gästis och möttes av stämningsfull fransk bistromusik, en glad intim känsla & Helena Thimansson – kunnig och trevlig sommelier som minglade runt vid borden och berättade om vinerna, deras ursprung och karaktär på ett opretentiöst och trevligt sätt.  Och naturligtvis kunde du också ställa frågor om vin.

Kockarna presenterade en, för kvällen, ny meny bestående av 7 mellanrätter och 2 desserter med priser för rätter inkl. vin från 150 kr.

Maken testade fisksoppa med saffran och fänkål och till det ett vitt vin från Galicien Rias Baixas, Notas frutales 2018 La Trucha med  100 % Albarino druvor.

Själv inledde jag med en krämigt god risotto med chèvre, friterad lök och rödbeta.Till det en härlig Sauvignon Blanc från Loiredalen Domaine Bellevue 2018 , AOC Torraine. Helena berättade att den syrarika osten tillsammans med betorna möter syran i vinet så att det skapar en härlig harmoni i munnen & det kändes verkligen. När du smakar rätten för sig och vinet för sig upplevs det helt annorlunda.

Som rätt nummer två valde vi båda Oxfilé med en syndigt god foie gras kräm, rödvinssky & picklad brysselkål. Till denna rätt serverades vi ett ljuvligt vin från Rinaldi i Piemonte, 2016 Panta Rei,  Monferato Rosso skapat på 50% Cabernet Sauvignon & 50% Barbera. Den gav sannerligen mersmak!

Detta evenemang kommer att hållas minst två gånger till, den 3/4 och den 1/5. Missa inte det!